Χρόνια Πολλά Βασίλισσα Ελισάβετ!

 

queen 6

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει και μαζί της γιορτάζει η Μεγάλη Βρετανία! Ή τουλάχιστον ένα μέρος της Γηραιάς Αλβιώνας. Η σύζυγος του Πρίγκιπα Φίλιππου, η γιαγιά του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Πρίγκιπα Χάρι, η προγιαγιά του Πρίγκιπα Τζορτζ και λοιπά και λοιπά γίνεται 89! Όμως, τα φετινά γενέθλια δε θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν. Καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, κανένα…πάρτυ προς τιμήν της Ελισάβετ. Βέβαια, όσο σημαντικά και να’ναι τα γενέθλιά της, το ερχόμενο Σάββατο είναι μεγάλη ημέρα για την οικογένεια, αφού η Κέητ αναμένεται να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

queen5

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Όχι πάντα για καλό, εάν αναλογιστεί κανείς τη σκληρότητα που τη χαρακτηρίζει. Όπως και να χει όμως, στις 9 Σεπτεμβρίου γίνεται η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας ξεπερνώντας τη  Βικτόρια, η οποία βασίλευε για 63 χρόνια και επτά μήνες ή 23.226 ημέρες, 16 ώρες και 23 λεπτά. Ούτε τότε όμως σχεδιάζεται κάτι ιδιαίτερο. Αντιθέτως, θα ξεκουραστεί στο Κάστρο του Μπάλμοραλ της Σκοτίας.

queen4  queen2

 

Η Ελισάβετ ήδη προηγείται της Βικτόρια, αφού η δεύτερη πέθανε στα 81 της, ενώ η πρώτη εξακολουθεί να “κρατά τα ηνία” λίγο πριν από τα 90. Επίσης, είναι η πρώτη που έστειλε e-mail, ή ορθότερα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αλλά και μήνυμα στο φεγγάρι!

queen1

Φήμες λένε ότι η μεγάλη γιορτή θα γίνει σε ένα χρόνο που κλείνει τα 90. Για φέτος φαίνεται ότι αρκούν οι 41 κανονιοβολισμοί στο Χάιντ Παρκ.

Διαβάστε επίσης:

http://www.express.co.uk/news/royal/571847/Queen-89th-birthday-but-no-plans-celebrate-longest-serving-monarch

http://www.dailymail.co.uk/wires/pa/article-3047974/Baby-hopes-Queens-birthday.html