"Ράκος" η Βίκυ Σταμάτη κατά τη σύλληψή της- "Δεν είχε καθαρό μυαλό" λέει ο συνήγορός της

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη στην αστυνομία. Κρυβόταν στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου λίγα μέτρα μακριά από το Δρομοκαΐτειο. Οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μετά από τηλεφώνημα άγνωστου άνδρα, ο οποίος ανέφερε ότι η κ.α Σταμάτη βρίσκεται εκεί και θέλει να παραδοθεί.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η κ. Σταμάτη επικοινώνησε δια μέσου τρίτου προσώπου με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, στον οποίο εξέφρασε την επιθυμία της να παραδοθεί στην Εισαγγελία Εφετών η οποία έχει, ήδη, ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες απόδρασής της.
Η σύζυγος του πρώην Υπουργού, μάλιστα, φέρεται να έχει εκφράσει την πρόθεση να παραδοθεί στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που διενεργεί την σχετική έρευνα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να καταγραφεί, από κάθε νομική άποψη, ως οικειοθελής η παράδοσή της και να μην παρουσιαστεί ως σύλληψη.
Σύμφωνα με το δικηγόρο της, η Βίκυ Σταμάτη έφυγε μόνη της, χωρίς τη βοήθεια κανενός, “παρορμητικά και κάτω από το βάρος της απόρριψης”, καθώς πίστευε ότι αυτό το Πάσχα θα είναι με το παιδί της και ότι λειτούργησε παραβατικά γιατί “δεν είχε καθαρό μυαλό”, διευκρινίζοντας ότι υπόκειται σε ψυχιατρικό έλεγχο.
Στο ερώτημα πως μπόρεσε να βγει η Βίκυ Σταμάτη από μία πόρτα κλειδωμένη με λουκέτο ο δικηγόρος της απάντηση ότι η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη με λουκέτο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, όμως, το πιθανότερο είναι να υπήρξε οργανωμένο σχέδιο απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη, η οποία θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της απόδρασης (πλημμέλημα).
Για τις εξελίξεις, έχει ήδη ενημερωθεί και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει αναλάβει μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδραση.
stamati19