«Κόκκινος συναγερμός» στις Σέρρες λόγω του «φουσκωμένου» Στρυμόνα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι περιοχές γύρω από τις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, ο οποίος έχει φουσκώσει απειλητικά, εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Από το πρωί της Κυριακής, κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας Σερρών προσπαθούν να περιορίσουν τα ορμητικά νερά του ποταμού τα οποία κατέκλυσαν αγροτικές εκτάσεις έπειτα από υποχώρηση τμήματος του αναχώματος στον οικισμό του Αχινού.

Συνεργεία του δήμου και στρατιώτες συμμετέχουν στην προσπάθεια κατασκευής ενός αναχώματος περιμετρικά του Στρυμόνα, ύψους περίπου 1,5 μέτρου, προκειμένου να ανακόψουν την ορμή του νερού και να προστατεύσουν όσο γίνεται τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι θυρόπορτες του φράγματος της Κερκίνης ανοιγοκλείνουν σταδιακά, με τη στάθμη του νερού της λίμνης να παραμένει στο κόκκινο. Ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά πολύ σοβαρή», ενώ είναι καθησυχαστικός απέναντι στους κατοίκους του δήμου, που φοβούνται να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια τους σε περίπτωση που δεν αντέξει το ανατολικό φράγμα της Κερκίνης.

Σε συναγερμό έχει τεθεί και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά όπου αναμένεται να φτάσουν νερά του Στρυμόνα που ήταν εγκλωβισμένα στη λίμνη Κερκίνη.