Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στον Εύοσμο

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για υπόθεση bullying σε γυμνάσιο της περιοχής Ευόσμου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία μια 14χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθήτριες, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην καταγγελία προέβησαν οι γονείς της ανήλικης, κάνοντας λόγο για δύο περιστατικά ξυλοδαρμού σε βάρος της κόρης τους -εκ των οποίων το ένα αναρτήθηκε στο TikTok-, αλλά και συνεχές bullying που υφίσταται από ομάδα ανήλικων κοριτσιών επειδή «είναι καλή μαθήτρια». Καταγγέλλουν, δε, ότι απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές εκπαίδευσης, οι οποίες ωστόσο περιορίστηκαν σε απλή επίπληξη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτα Γκίγκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία και να εντοπιστούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν οι πράξεις της απειλής, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παράβασης καθήκοντος (συνδέεται με τους εκπαιδευτικούς που έγιναν αποδέκτες της καταγγελίας). Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς και καθηγητές της 14χρονης, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όσοι εμπλέκονται και μπορούν να καταθέσουν.

 

Θεσσαλονίκη: Τι υποστηρίζει η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου, η κόρη της έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού δύο φορές και πέφτει διαρκώς θύμα bullying από συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου. Μάλιστα, έχει καταγγείλει τα περιστατικά στη διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να ανταποκριθεί κανείς.

Η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας τόνισε ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού τη δεύτερη φορά έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες και ανέβηκε σε κοινωνικά δίκτυα στην πλατφόρμα TikTok.

Μάλιστα, φέρεται πως έχει ενημερώσει το σχολείο, αναφέροντας ότι το παιδί έχει υποστεί στο παρελθόν κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών στην τσάντα της και συνεχείς απειλές.