Με ένα κερί αναμμένο στα χέρια

Σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χθες, (17/03), το απόγευμα στα Ιωάννινα, στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης. Με ένα κερί αναμμένο στα χέρια, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, έδωσαν το παρόν, με μοναδικό σκοπό να δοθεί ένα τέλος στον σχολικό εκφοβισμό και τη βία. Ένα σοβαρό πρόβλημα της εποχής, που δυστυχώς παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το παρόν έδωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Όλοι με μια ευχή για “καλό παράδεισο” για το παλικάρι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Στην είσοδο του Δημαρχείου υπήρχε και ένα βιβλίο συλλυπητηρίων. Εκεί όποιος επιθυμούσε έγραφε προσευχές για τον Βαγγέλη, καθώς και άλλες σκέψεις τους για την πιο τραγική κατάληξη που έχει υπάρξει ποτέ σε υπόθεση bulling.

Στη Ραφήνα, μαθητές Λυκείου έδωσαν το δικό τους μήνυμα. Στο προαύλιο του σχολείου, σχημάτισαν με τα σώματα τους το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις συγγενών των Κρητικών συμφοιτητών του Βαγγέλη, οι οποίοι κατηγορούνται για τις επιθέσεις στον άτυχο νεαρό. Συγκεκριμένα η αδερφή του ενός από τα παιδιά ξεσπά: ” Ο αδερφός μου σύρεται σε έναν Γολγοθά. Βλέπει τις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο και χαρακτηρίζεται ως βασανιστής του Βαγγέλη χωρίς να έχει καμία σχέση. Ο αδελφός μου είναι μικρό παιδί, έχει αναρωτηθεί κάποιος τι μπορεί να πάθει από αυτή την κατάσταση; Αυτό δεν είναι βασανισμός; Η αστυνομία αναζητεί κάποια άτομα. Ας αφήσουν να βγάλουν το πόρισμα τους και μετά μιλάμε»

Όπως η ίδια αναφέρει, ο αδερφός της έκανε παρέα με τον Βαγγέλη και στις φωτογραφίες ήταν χαρούμενος. Από τη πρώτη στιγμή που έμαθαν για την εξαφάνιση, τόσο η οικογένεια όσο και η ίδια του ζήτησαν να αναφέρει στην αστυνομία αν γνώριζε το οτιδήποτε για τους βασανισμούς, συμπληρώνει.