Εκβιασμός με άσεμνες φωτογραφίες στο facebook

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το ταξίδι ενός 20χρονου Έλληνα από την Πάτρα, στην Βραζιλία και στη Χιλή, το οποίο πραγματοποιήθηκε για επαγγελματικούς λόγους.

Ο άτυχος νέος, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο 39χρονος που τον φιλοξενούσε άρχιζε να τον εκβιάζει ζητώντας ένα χρηματικό ποσό, ώστε να διαγράψει τις άσεμνες φωτογραφίες του από το facebook. Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύονταν σε ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία του 20χρονου.

Στη συνέχεια, εκβίασε τη μητέρα του νεαρού, ζητώντας της το ποσό των 500 ευρώ για να μην αναρτήσει κι άλλο προσωπικό φωτογραφικό υλικό του γιου της και για να της δώσει του κωδικούς, ώστε να διαγράψει η ίδια τις φωτογραφίες που προσέβαλαν το παιδί της.

Η 43χρονη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε και αμέσως κατέφυγε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Πατρών. Τότε αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και ακολούθησαν από απόσταση στο κεντρικό ξενοδοχείο που είχε δοθεί το ραντεβού.

Στο ραντεβού εμφανίστηκε μια 38χρονη συνεργός του, η οποία συνελήφθη επ’ αυτοφώρω όταν επικοινώνησε με τον εκβιαστή για να διαγράψει το ψεύτικο προφίλ του νεαρού.  Λίγο αργότερα συνέλαβαν και τον ίδιο.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για εκβίαση κατά συναυτουργία.