Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου: «Η επιτροπή αποφασίζει» - Προς το παρόν μετριοπαθή μέτρα

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου και ακόμα «γρίφος» παραμένει εάν αυτή θα γίνει με μέτρα ή χωρίς λόγω της πανδημίας.

Οι ειδικοί τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν πυρετωδώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και περιμένουν το αποτύπωμα από την επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές τους εισηγήσεις.

Η στρατηγική της «συνύπαρξης με τον ιό» που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό το υπουργείο Υγείας ότι θα ακολουθηθεί στο άμεσο μέλλον, είναι αυτή που κερδίζει πόντους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ωστόσο αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε σε περίπτωση μιας νέας μεγάλης έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Επομένως, δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη εάν οι μαθητές επιστρέψουν στις τάξεις με ένα νέο, πιο ήπιο πρωτόκολλο, προσαρμοσμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένονται οι προσεχείς ημέρες, καθώς όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη του μήνα περιμένουμε να καταρτιστεί το ειδικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα.

Μόλις η Επιτροπή συνεδριάσει θα γίνει γνωστή και η εισήγησή της για το πώς τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, στις 12 του Σεπτέμβρη. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάσκες στις τάξεις και ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ώρα απομακρύνονται από το τραπέζι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ίσως να υπάρξει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια τεστ πριν την επιστροφή στις τάξεις ή αυτά να διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.