Έχασε τη μάχη η 17χρονη

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της 17χρονης μαθήτριας από την Ημαθία, η οποία πριν από μια εβδομάδα είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη. Το κορίτσι κατέληξε χθες τη νύχτα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων. Οι γονείς της, οι οποίοι παρέμειναν επί μια εβδομάδα στη Ρώμη, πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα.

Παράλληλα, τις συνθήκες, υπό τις οποίες η 17χρονη έχασε τη ζωή της, διερευνά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Χρήστος Σκούπρας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από την προκαταρκτική έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχει δέσμευση για απόρρητο της διαδικασίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Ο κ. Σκούπρας γνωστοποίησε ότι τρεις ψυχολόγοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο σχολείο, για να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους συμμαθητές της 17χρονης, οι οποίοι έχουν υποστεί σοκ από το τραγικό συμβάν.