Εξάρθρωση σπείρας

Σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, στις 6-3-2015, συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών πέντε Έλληνες Ρομά, ηλικίας 13,16,16,22 και 23 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα μεγάλος αριθμός συνεργατών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τα οδηγούσαν στην περιοχή των Αχαρνών, εντός του καταυλισμού Ρομά Αγίας Σωτήρας, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας ή με την απειλή μαχαιριού, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Σε συγκεκριμένες περιστάσεις τοποθετούσαν, σε διάφορες οδούς στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, πέτρες, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τους άτυχους οδηγούς και με την απειλή βίας τους λήστευαν.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δεκαεπτά 17 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και μία διάρρηξη-κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.