Ζήτησε συγγνώμη η Κακαράντζουλα από την Ιωάννα - Γιατί δεν έγινε κλήτευση μαρτύρων με πιθανή εμπλοκή

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;», είπε η Ιωάννα στη δράστη.

Με μία συγγνώμη ξεκίνησε τελικά την απολογία της, η  37χρονη κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Τα πρώτα της λόγια στο εδώλιο ήταν:

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου». Τα λόγια της, προκάλεσαν μάλιστα την αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας, ο οποίος ακούστηκε να σχολιάζει ειρωνικά: «νιάου»!

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-10/3289390_0.jpg.webp?itok=uX4mOW-z

Γιατί δεν έγινε κλήτευση των δύο μαρτύρων με πιθανή εμπλοκή ή συνέργεια, που ζήτησε η πολιτική αγωγή

Με την εξέταση του αιτήματος που ετέθη από την πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την κλήτευση δύο νέων μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνίες με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι, ξεκίνησε η σημερινή πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση του δικαστηρίου.   Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, αιτιολογώντας διεξοδικά την πρότασή του, ως εξής:

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους.

Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον, αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα».

Μετατροπή της κατηγορίας ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης

Ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε: «Το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία». Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα και αναμένει να κληθεί από τον πρόεδρο για να ξεκινήσει να απολογείται.

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-10/ioanna-paliospirou_0.jpg.webp?itok=qJiPIS1P

Ιωάννα Παλιοσπύρου σε Έφη Κακαράτζουλα : «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει επί του αιτήματος κλήτευσης των μαρτύρων. Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;».

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.