Εμπρηστική επίθεση στο Πατριαρχείο Ιεροσολήμων

Απόπειρα εμπρησμού εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε κτήριο που ανήκει στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στους τοίχους του κτηρίου που χρησιμοποιείται ως χώρος διδασκαλίας των σπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών, βρέθηκαν γραμμένες φράσεις εχθρικές προς την χριστιανική θρησκεία, γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι η ενέργεια αυτή προκλήθηκε από Εβραίους εξτρεμιστές.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές.

Με ανακοίνωση του, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, την οποία χαρακτηρίζει ως τυφλή πράξη φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Όπως σημειώνεται, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, ο Πρέσβης της χώρας μας στο Ισραήλ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μετέβη στο σημείο της εμπρηστικής επίθεσης, συνοδεύοντας τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης  κ. Θεόφιλο Γ`.

Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει με τη βεβαιότητα, ότι οι αρμόδιες Ισραηλινές Αρχές θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του Πατριαρχείου καθώς και για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης.