Έκανε τελικά Self Test ο μαθητής στον Εύοσμο - Στον Εισαγγελέα η μητέρα του

Δεκτός έγινε από το σχολείο του στον Εύοσμο σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου, ο μαθητής, ο οποίος δεν είχε κάνει self test καθώς δεν του είχε επιτρέψει η αρνητής μητέρα του.

Τελικά ο μαθητής έκανε self test και σήμερα μπήκε κανονικά στο μάθημα.

Εκείνη ωστόσο οδηγείται  στον εισαγγελέα, καθώς μετά την άρνησή της να υποβληθεί ο γιος της σε self test, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η μήνυση της μητέρας ενάντια στο σχολείο και η προσπάθεια κατάληψης

Το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όταν μητέρα του μαθητή, υπέβαλε μήνυση προχθές σε βάρος του διευθυντή του σχολείου, γιατί αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στο σχολείο στο γιο της αφού δεν είχε εφοδιαστεί με το απαραίτητο self test.

Στη συνέχεια, ομάδα μαθητών προσπάθησε να προχωρήσει σε κατάληψη στο σχολείο, ωστόσο το μάθημα έγινε κανονικά με καθυστέρηση μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το voria.gr σήμερα όλα λειτουργούν κανονικά στο σχολείο, καθώς εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test.