«Γιατί να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο»: Κινδυνεύει η όραση του θύματος επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό».

Αυτά ήταν και τα μόνα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, που κατάφερε  να πει στην πρώτη αυτή κατάθεσή της, η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε φρικτή επίθεση χθες με βιτριόλι στον προθάλαμο της εταιρείας στην οποία εργάζεται.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για λίγα μόλις λεπτά, στην ιδιωτική κλινική, στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν. Δύσκολα θα μπορούσα να την αναγνωρίσω, φορούσε μάσκα. Μου ήταν άγνωστη. Με αιφνιδίασε. Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι η αιτία για να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν με έχουν απειλήσει. Δεν μπορώ να υπολογίσω ποια είναι», ήταν τα πρώτα λόγια της 34χρονης, θύματος της αποτρόπαιας ενέδρας με βιτριόλι στα μόλις 5 λεπτά επαφής της με αξιωματικό του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, ο οποίος την επισκέφθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου να αντλήσει τα πρώτα στοιχεία που θα βοηθούσαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της γυναίκας που προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Η άτυχη γυναίκα, που δέχθηκε την επίθεση χθες το πρωί, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας, δεν ήταν σε θέση να πει κάτι περισσότερο στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, λόγω της εξαιρετικά επώδυνης κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Η «μαυροφορεμένη» γυναίκα, κρυμμένη πίσω από την προστατευτική μάσκα… κορωνοϊού, περίμενε την 34χρονη «αντίζηλό» της στις σκάλες του υπογείου, δίπλα από το ασανσέρ του κτιρίου που εργαζόταν.

Μόλις η νεαρή κοπέλα μπήκε στην είσοδο του κτιρίου, στις 09:40, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα και έφθασε μπροστά στον ανελκυστήρα, η γυναίκα που όπως όλα δείχνουν της είχε στήσει καρτέρι, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της και την περιέλουσε με μεγάλες ποσότητες καυστικό οξύ στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.

Όπως περιγράφουν σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες, η δράστης ήταν επίσης νεαρής ηλικίας και διέφυγε διασχίζοντας τη Λεωφόρο Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Αλλόφρων και αιφνιιδασμένη η 34χρονη κοπέλα, βγήκε από το κτίριο ζητώντας βοήθεια. Τα ρούχα της έλιωναν πάνω της από το καυστικό υγρό, ενώ άρχισε να καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα.

Αρχικά βρήκε καταφύγιο σε ένα διπλανό φαρμακείο, όπου έβγαλε τα ρούχα της και προσπάθησε με νερό να διώξει από πάνω της το καυστικό υγρό. Το ΕΚΑΒ είχε άμεσα κληθεί και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρά, ιδιαίτερα βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χάσει το αριστερό της μάτι και οι θεράποντες ιατροί παλεύουν, να σώσουν την όρασή της στο δεξί.

«Η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο (λαιμό) και στα άνω άκρα της. Και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι. Είναι σταθερή η κατάστασή της αυτή τη στιγμή», ανέφερε θεράποντας ιατρός, αφότου το θύμα εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στην εντατική. Βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, η οποία όμως κρίνεται σοβαρή.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται αυτή την ώρα σε πρόσωπα του στενού φιλικού κύκλου της και στο εάν είχε δεχθεί τυχόν απειλές το τελευταίο διάστημα, σκοπός για τον οποίον ελέγχουν διεξοδικά επαφές και μηνύματα στο κινητό της. Παράλληλα, εξετάζεται με μεγάλη προσοχή το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας αρχικά πήραν δείγμα του υγρού που εκτόξευσε εναντίον του θύματος η δράστης της άγριας επίθεσης, ενώ συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Οι πρώτες ενδείξεις, ο τρόπος δράσης, το μίσος στην εκδήλωση της επίθεσης και το αποτέλεσμα από αυτή, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αναδεικνύουν ως πιθανό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ίσως προσωπική διαφορά, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ακόμα, κανένα άλλο ενδεχόμενο.