Σεβασμός στα άτομα που θα νοσήσουν...

Ο σεβασμός στους ανθρώπους που θα νοσήσουν  ξεκινάει από την Πρόληψη να μη Νοσήσουν!  Ειλικρινά ποιός είναι αυτός που θα νοσήσει; Είναι ένας από εμάς! Ένας άνθρωπος που θα εκτεθεί τον ιό. Θα είναι περισσότερο ευάλωτος από σένα και εμένα;

Γράφει η Μαρία Παπαμιχαήλ, πολιτικός επιστήμων

Η κατάσταση της υγείας μας ποτέ δεν είναι πλήρως εμφανής. Πώς γίνεσαι ο αδύναμος κρίκος;

Μπορεί να νιώθεις κουρασμένος, λίγο κρυωμένος, να ξέρεις πως δεν έχεις φάει καλά, ούτε κοιμηθεί κάποιες μέρες, αλλά μπορεί και τίποτα, από όλα αυτά, να μην έχει συμβεί. Ο οργανισμός σου όμως, χωρίς εσύ να το συνειδητοποιείς,  πιθανόν να έχει εξασθενίσει, προσπαθώντας να ξεπεράσει κάποια ίωση ή λοίμωξη, που δεν εμφανίστηκε τελικά, διότι την νίκησε.

Μπορεί απλώς να έχει εξαντληθεί προσπαθώντας να διυλίσει τις τοξίνες, που συσσωρεύονται στο σώμα σου, από συνήθειες όπως την κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ. Αυτή η προσπάθεια γίνεται συνήθως αθόρυβα, μέσα σου, χωρίς να καταλαβαίνεις πόση ενέργεια σπαταλά ο οργανισμός σου, για να σε κρατά σε καλό επίπεδο, καθημερινά, χάνοντας πολλές δυνάμεις.

Σε περίπτωση που εκτεθεί σε κάποιον δυνατό ιό, έχει να αντιμετωπίσει κάτι καινούργιο, θέλει χρόνο να αναπτύξει τα κατάλληλα αντισώματα κι αυτό μπορεί να σε «ρίξει».

Πρέπει να σέβομαι όποιον τελικά μπορεί να μην τα καταφέρει και τελικά είναι το επόμενο κρούσμα;

Δεν είναι λεπρός, ούτε έκανε κάτι κακό. Το κακό θα το διαπράξει, από την στιγμή που θα υποψιαστεί, μήπως έχει νοσήσει, (γιατί αν διαπιστωθεί σίγουρα θα τον έχουν σε καραντίνα, σημασία έχει το πριν), να ακολουθήσει μέτρα προφύλαξης των επόμενων υποψηφίων…. Ακόμα κι ένα απλό συνάχι να έχεις, γιατί να το μεταδώσεις γύρω σου;

Μείωση της νοσηρότητας

Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να αντιμετωπίζεις! Πάρε τα μέτρα σου και για σένα και για τους γύρω σου ! Ψύχραιμα πάντα!

Ας μην ξεχνάμε πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι υψηλού κινδύνου και βρίσκονται γύρω μας: ένας καρκινοπαθής, ένας διαβητικός, ένας άνθρωπος με άσθμα, που και με ένα απλό κρυολόγημα, μπορεί να ταλαιπωρηθούν μέρες.

Μειώνοντας τις επαφές σου με άλλα άτομα, όταν κάτι δεν πάει καλά, σε καθιστά συνειδητοποιημένο πολίτη. Πρώτα από όλα βοηθάς και τον εαυτό σου, να μην χειροτερέψει και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

Ολιστική θωράκιση

Η θωράκιση του οργανισμού μας δεν είναι απλώς μία μάσκα στο πρόσωπο. Σαφώς και χρειάζονται να ακολουθούνται επιμελώς, όλοι οι κανόνες υγιεινής, κάθε μέρα, είτε είσαι κρυωμένος, είτε όχι. Αλλά αυτό που χρειάζεσαι, είναι να φροντίσεις ολιστικά τον οργανισμό σου:

  • με καλή διατροφή – λιγότερη πρόσληψη κρέατος-με κενά ενδιάμεσα, για να έχει χρόνο ο οργανισμός σου να το επεξεργαστεί- περισσότερες επιλογές από φρούτα και λαχανικά, αγνό μέλι, λάδι και ξηρούς καρπούς,

  • με ήπια άσκηση – που ενεργοποιεί τον οργανισμό,

  • την αποφυγή της καθιστικής ζωής – που «κοιμίζει» τις άμυνές μας,

  • την μείωση των εξαρτήσεων (από αλκοόλ, κάπνισμα, ξενύχτι),

  • ποιότητα στη ζωή

  • Επιστροφή στη φύση (μια βόλτα σε ένα δασακι, στη θάλασσα, πάντα μας γεμίζει ενέργεια).

Η Σαρακοστή είναι μία καλή ευκαιρία να σκεφτείς την νηστεία. Η νηστεία μας βοηθά να απομακρυνθούμε από κακές διατροφικές συνήθειες. Η νηστεία έχοντας μέσα της την έννοια και της εγκράτειας…. Μπορεί να βοηθήσει να βάλουμε στο πρόγραμμα νέες συνήθειες!

Οι ανώνυμοι ήρωες

Σε όλο αυτό το “σύστημα” το σεβασμό μας κερδίζρι και μια συστάδα ανωνύμων ηρώων…. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν τον ίδιο φόβο με μας, καταφέρνουν όμως να τον ξεπεράσουν για να συγκεντρώνουν γνώση και δύναμη, στην μάχη της επιβίωσης του κάθε ατόμου και της διασφάλισης υγειους περιβάλλοντος των υπολοίπων. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητηρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας, μόνο και μόνο που στέκονται στη πρώτη γραμμή…