Σπαραγμός στην κηδεία των πρώτων θυμάτων του «Ορέστη» - Το τελευταίο αντίο στην Λίβια και στην κόρη της Ελένα ράγισε καρδιές... - (Video)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Αρεδιού, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η κηδεία της Λίβια Φιορεντίνα Μπουνέα, που καταγόταν  από τη Ρουμανία και της κόρης της Ελένα Ναταλία, θύματα και οι δυο του 35χρονου κατά ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της 8χρονης, αλλά και άλλοι συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου, που σοκαρισμένοι ακόμη από την φρίκη που εκτυλίσσεται στην Κύπρο τους τελευταίους δύο μήνες με την αποκάλυψη της δράσης του κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, είπαν το τελευταίο αντίο στην νεαρή μητέρα  και το κοριτσάκι της.

Τη στιγμή που οι σοροί μεταφέρονταν στον ναό, με το μικρό λευκό φέρετρο του 8χρονου κοριτσιού να ακολουθεί, όπως στην ζωή, έτσι και στον θάνατο τη μητέρα του, πραγματικά ράγισε καρδιές.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από το κράτος.

Το παρών έδωσαν και άτομα με ουσιαστική και σημαντική συμβολή στην ανεύρεση των σορών των θυμάτων του 35χρονου. Μεταξύ άλλων, o Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, η ομάδα της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services, και μέλη της ΕΜΑΚ.

Παρόντες ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, η επιτετραμμένη της Ρουμανίας στην Κύπρο, Ντανιέλα Σεζόνοβ-Τάνε καθώς και αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων.

Στον επικήδειο λόγο του, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ανέφερε πως «όλοι μας σήμερα συμπάσχουμε για όλα τα θύματα του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, το οποίο συγκλόνισε και θα συγκλονίζει για πολύ ακόμα την κοινωνία μας αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Με το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, που εψάλη στα ελληνικά και στα ρουμάνικα, έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της κοινότητας Αρεδιού.

Η Λίβια και η Ελένα είχαν εντοπιστεί νεκρές μέσα σε βαλίτσες στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. Η βαλίτσα με τη σορό της μάνας είχε εντοπιστεί στις 28 Απριλίου και αυτή με την σορό της κόρης στις 5 Μαΐου.

Μητέρα και κόρη ήταν τα πρώτα θύματα αυτής της φρίκης…

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, η 36χρονη Λίβια και η 8χρονη κόρη της από την Ρουμανία, ήταν τα πρώτα θύματά του.

Όπως ομολόγησε στις Αρχές, αφού τις σκότωσε τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες, τις οποίες ακολούθως πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη του μεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας στο Μιτσερό.

Η σορός της 36χρονης εντοπίστηκε μετά από πολυήμερες έρευνες στις 28 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα, ενώ η σορός της 8χρονης εντοπίστηκε μια εβδομάδα αργότερα.

Μητέρα και κόρη είχαν εξαφανιστεί από την οικία τους στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 και δηλώθηκαν στις Αρχές ως ελλείποντα πρόσωπα λίγες μέρες αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην σύζυγος της Λίβια και πατέρας της Έλενας κατέθεσε αγωγή κατά του κράτους και του ίδιου του 35χρονου, αξιώνοντας αποζημιώσεις για αμέλεια εκ μέρους των αστυνομικών Αρχών, που αδράνησαν στο να ερευνήσουν τις πληροφορίες για την εξαφάνισή τους.