Υπόθεση Γιακουμάκη: Νέο Video, που τράβηξε ο ίδιος ο Βαγγέλης προβλήθηκε σήμερα στη δίκη για το θάνατό του...

Το video που δόθηκε στη δημοσιότητα, προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, και είναι τραβηγμένο από τον ίδιο το Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σε αυτό εμφανίζεται να συμμετέχει σε ένα γλέντι με την «σκληρή» παρέα των Κρητικών. Ήταν η εποχή, που όπως τονίστηκε στο δικαστήριο, το παιδί προσπαθούσε να λειάνει τις εντάσεις και να παραμείνει ενσωματωμένος και κοινωνικός στο περιβάλλον της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ ειδικότερα σε ότι αφορά την παρέα των κρητικών, όπως είχε πει παλαιότερα ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, ο Βαγγέλης, είχε την πεποίθηση, που επικρατεί άλλωστε στην Κρήτη, ότι οι συντοπίτες όταν βρεθούν σε ξένο τόπο ειδικά, είναι και πρέπει να είναι ενωμένοι.

Σχετική εικόνα

Παρότι ο Βαγγέλης ζούσε έναν εφιάλτη, προσπαθούσε να επιβιώσει στη σχολή και στην προσπάθειά του να ενσωματωθεί, χωρίς να έρθει σε προστριβές με συμφοιτητές του, έκανε  παρέα και είχε κοινωνική επαφή με τους εννέα που κατηγορούνται, ότι τον βασάνιζαν.

Μάλιστα, το video είχε τραβηχτεί λίγο καιρό αφότου ο Βαγγέλης είχε ζητήσει και είχε αλλάξει δωμάτιο.

Το αποκαλυπτικό υλικό προβλήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, όπου συνεχίστηκε η δίκη.

Η οικογένεια Γιακουμάκη αναγκάστηκε να ξαναφύγει για την Κρήτη, καθώς η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου.

Δείτε το video από το δελτίο ειδήσεων του Star:

Το κατηγορητήριο: Ούτε ένα, ούτε δύο, 23 περιστατικά βίας εναντίον του…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έχουν καταγραφεί 23 περιστατικά βίας εις βάρος του φοιτητή. Φέρεται να του έριχναν καυτό νερό, να τον χτυπούσαν, να τον έφτυναν, ακόμα και να τον κρεμούσαν από τα παράθυρα.

Οι εννέα Κρητικοί κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Κανείς τους δε βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν απαραίτητη η παρουσία των κατηγορουμένων και δεν τη διέταξε» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, Πιστιόλας Γιώργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

 Κατάθεση – σοκ συμφοιτήτριάς του – «Τον κλοτσούσαν»

Δυσάρεστα απρόοπτα σημάδεψαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων που δικάζει το άγριο bullying σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από την παρέα των εννέα «σκληρών Κρητικών».

Σχετική εικόνα

Η δίκη δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων καθυστέρησε να φτάσει στο δικαστήριο, εξαιτίας βλάβης στο αυτοκίνητό της στην Εγνατία Οδό.

Επίσης αγανάκτηση προκαλεί στους οικείους του αδικοχαμένου παλικαριού, το γεγονός, ότι δεν έχει κριθεί ακόμη επιβεβλημένη η παρουσία των εννέα κατηγορουμένων, στη δίκη που τους αφορά.

«Δε θέλω να πιστέψω πως θα φύγω σήμερα από εδώ και θα έρθω ξανά»

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη δυσφορία στην οικογένεια του αδικοχαμένου 20χρονου, που όλο αυτό τον καιρό βιώνει απίστευτη ταλαιπωρία στις δικαστικές αίθουσες.

Μάλιστα, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για τη νέα καθυστέρηση, φέρεται ότι γύρισε προς τα οικεία της πρόσωπα και είπε εξοργισμένη: «Δε θέλω να πιστέψω πως θα φύγω σήμερα από εδώ και θα έρθω ξανά»…

Υπενθυμίζεται πως ο Ελεύθερος Τύπος, είχε στο παρελθόν δώσει στην δημοσιότητα στιγμιότυπα από το μοναδικό βίντεο (διάρκειας δυόμισι λεπτών), που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, με τον αδικοχαμένο σπουδαστή να απεικονίζεται πάνω στο κρεβάτι του δωματίου του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων να παρακαλάει τους συμφοιτητές του από την Κρήτη, να σταματήσουν να τον κρατάνε «όμηρο», για να… διασκεδάσουν.

Δείτε το Video: