Τέλος στην περιπέτεια του μικρού κοριτσιού που είχε διασωθεί στον Έβρο

Τέλος θα δοθεί σύντομα στην περιπέτεια της μικρής Τάλας, καθώς ελληνικές αρχές και διεθνείς οργανισμοί καταβάλλουν προσπάθειες για να έρθει η μικρή σε επαφή με την μητέρα της, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του “Χαμόγελο του Παιδιού”, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι είχε εντοπιστεί από αγρότη κοντά στον νεκρό πατέρα του στον Έβρο και σήμερα φιλοξενείται στο “Χαμόγελο Του Παιδιού”. Ο σύρος πατέρας της τετράχρονης την είχε μεταφέρει στους όμως του μέσα στον ποταμό Έβρο, με αποτέλεσμα η Τάλα να βρεθεί στεγνή και εκείνος νεκρός από το κρύο, με το σώμα του να είναι μελανιασμένο από τη μέση και κάτω.

Η οικογένεια της μικρής εντοπίστηκε στην Δαμασκό. Ο κ. Γιαννόπουλος ανάφερε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: “Επικοινωνήσαμε με την μητέρα της, η οποία γνώριζε για την τραγική κατάληξη του συζύγου της, αλλά δεν ήξερε την τύχη της κόρης της”.

Πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες για να έρθει στην Ελλάδα η μητέρα της Τάλα μαζί με τον μικρό της αδερφό. Στη συνέχεια τόνισε: “Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο δράμα του κοριτσιού και δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν, είτε μέσω υπηρεσιών είτε με υλική βοήθεια. Εμείς, ούτως ή άλλως, όταν επανενωθεί η οικογένεια θα είμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους”.

Σχετικά με την κατάσταση της μικρής, Τάλα, ο πρόεδρος του οργανισμού υπογράμμισε ότι “δείχνει πολύ καλά, αλλά τα παιδιά έχουν έναν τρόπο να απωθούν ό,τι τους πληγώνει…”.