Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων στον τομέα του επισιτισμού

Αναδρομικά από 29.03.2017 έως 29.03.2018, διάστημα που αντιστοιχεί στη διάρκεια ισχύος της σύμβασης .είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας περίπου 5.000 εργαζομένων στον επισιτισμό

O ΟΜΕΔ απέρριψε εργοδοτικές ενστάσεις  με αποτέλεσμα οι αλυσίδες εστίασης αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια / τουριστικά καταλύματα να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τις διαιτητικές αποφάσεις που εκδόθηκαν.

«Η σύμβαση σήμερα δεν είναι εν ισχύ αλλά οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να πολύπαθων εργαζομένων στον πλέον απορυθμισμένο επισιτιστικό τομέα και θα καλέσουμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να διαπιστώσουν το βαθμό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων.» σημειώνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επισιτισμού κ. Παναγιώτης Προύντζος.

Τα νέα δεδομένα

Δεδομένου ότι οι εν λόγω μισθοί σήμερα κυμαίνονται στην περιοχή του κατώτατου των 586 ευρώ, οι ενδεχόμενες αυξήσεις είναι σημαντικές καθώς οι κατώτατες αποδοχές που προβλέπει η κλαδική του επισιτισμού κυμαίνονται από 655 ευρώ έως και 940 ευρώ.

Ο βασικός μισθός για τους διανομείς, για παράδειγμα, ορίζεται σε 657,70 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι δικαιούνται και επιδόματος…

Διαβάστε περισσότερα στο economico.gr