Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα - Ποιοι απεργούν & πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπολειτουργούν.

Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, συμπεριλαμβανομένων και των γραμμών Express του αεροδρομίου.

Τα τρένα και ο Προαστιακός θα τραβήξουν επίσης χειρόφρενο, 24ώρο, την Τετάρτη, οπότε και δε θα πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν σήμερα σύσκεψη και η ανακοίνωσή τους αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περίπου στις 12:00 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου έχει προκηρύξει απεργία και η ΠΝΟ, οπότε και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Και οι πτήσεις θα επηρεαστούν από την απεργία, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας (από τις 10:00 μέχρι τις 13:00). Για το λόγο αυτόν και αύριο θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις της AEGEAN και της Ολυμπιακής.

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιες πτήσεις επηρεάζονται από την απεργία

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν 24ώρη απεργία, οπότε και δε θα γίνει κανένα δρομολόγιο.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.