Εμπορεύονταν αδέσποτα για κτηνοβασίες και πειράματα

Ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ελ. Βενιζέλος.

Πρόκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης αδέσποτων σκύλων από την Ελλάδα στη Γερμανία. Οι δράστες προσπαθούσαν να μεταφέρουν στο Μόναχο και το Αμβούργο δεκαπέντε ζώα. Σύμφωνα με φιλοζωικές εταιρείες, οι σκύλοι προορίζονταν για πειραματόζωα ή για οίκους ανοχής κτηνοβατών στη Γερμανία.

Όπως υποστηρίζουν πληροφορίες της Αστυνομίας, το κύκλωμα διακινούσε ζώα είτε μέσω του αεροδρομίου, Ελ. Βενιζέλος, είτε μέσω των πλοίων της γραμμής από την Πάτρα. Τα ζώα ήταν ναρκωμένα και σε πολύ άσχημα κατάσταση. Ο ι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι οι Γερμανοί πλήρωναν 400 ευρώ για το κάθε αδέσποτο.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ειδοποιήθηκε ο επόπτης Αστυνομικής Διεύθυνσης του αεροδρομίου σχετικά με τους διακινητές αδέσποτων σκύλων. Στήθηκε επιχείρηση της Αστυνομίας με δύο κλιμάκια. Το ένα έδρασε στο χώρο των αποσκευών και το άλλο στο χώρο των επιβατών. Αρχικά, εντοπίστηκε ο Έλληνας με πέντε σκυλιά την κατοχή του. Να σημειωθεί πως πέντε είναι το όριο των ζώων που μπορεί να μεταφέρει ένας πολίτης χωρίς να θεωρηθεί πως κάνει εμπόριο. Ο ίδιος υποστήριξε πως ταξίδευε για δουλειές και πήρε μαζί του τα σκυλιά του. Ωστόσο, τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν πως θα επέστρεφε το Σάββατο ή την Κυριακή. Αργότερα η Αστυνομία συνέλαβε και τις δύο Γερμανίδες, οι οποίες προσπαθούσαν να περάσουν δέκα αδέσποτα.