Και δεύτερος αγνοούμενος βρέθηκε ζωντανός - Αγωνία για άλλους έξι - 16 οι νεκροί

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη Δ. Αττική. Ζωντανός εντοπίστηκε σε σπίτι και δεύτερος άνδρας ο οποίος αγνοείτο από χθες. Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο Παλαιοχώρι, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος. Ο άτυχος άνδρας είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν.

Λίγο πριν τις 12:00 εντοπίστηκε και ένας 67χρονος, ο οποίος βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. Είχε εγκλωβιστεί και έμεινε ακινητοποιημένος για περισσότερες από 24 ώρες. Δεν υπέστη σοβαρά τραύματα.

Ακόμα έξι άνθρωποι αγνοούνται.

Ο εφιάλτης συνεχίζεται

Θρήνος και οργή επικρατεί από χθες στην Μάνδρα, την Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα. Τις περιοχές που έζησαν έναν φρικτό εφιάλτη και πενθούν σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία 16 νεκρούς.

Από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί οι 13. Τραγικό αλλά γεγονός… Ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί τρεις σοροί. Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η ταυτότητα αυτών των ανθρώπων. Στο Θριάσιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και 21 τραυματίες. Οι 12 νοσηλεύονται ακόμη.

Οι άντρες της ΠΥ πιστεύουν ότι εντόπισαν τη σωρό του 50χρονου που αγνοείτο από την περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο. Η ηλικιωμένη μητέρα του ενημέρωσε χθες την ΠΥ ότι αναζητά τον γιο της. Κι οι άντρες της ΕΜΑΚ προσπαθούσαν ως αργά τη νύχτα να εντοπίσουν τα ίχνη του. Πριν λίγο φαίνεται να εντόπισαν τη σωρό του στο υπόγειο του σπιτιού, όπου το νερό ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

Σήμερα όμως το πρωί οι αρχές ενημερώθηκαν ότι τελικά οι αγνοούμενοι είναι 6! Άνθρωποι που προφανώς εγκλωβίστηκαν σε σπίτια σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, αλλά και στην παλιά εθνική προς Θήβα.
Από τα στοιχεία των αρχών, νεκροί από την κακοκαιρία είναι οι:
-Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.
-Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.
-Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.
-Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.
-Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.
-Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.
-Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.
-Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου
Όσο για τις υλικές ζημιές, οι περιοχές θυμίζουν βιβλική καταστροφή. Δεκάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι κι άνεργοι αφού τα κατεστραμμένα σπίτια και μαγαζιά είναι περισσότερα από 500!


Τα ρέματα παρέσυραν περίπου 300 αμάξια και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο. Οι περιοχές στο μεγαλύτερο μέρος είναι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.