Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ έξω απ’ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Εντοπίστηκαν κάλυκες - Ήθελαν νεκρούς

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω απ’ το κτίριο.

Η Αντιτρομοκρατική κάνει λόγο ότι στόχος ήταν ο φύλακας των ΜΑΤ και τονίζει πως οι δράστες ήθελαν νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες στην διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου οι οπαίοι προέρχονται πιθανότατα από καλάσνικοφ.

Μαρτυρίες εργαζομένων λένε ότι στα γραφεία, ήταν δύο δράστες οι οποίοι, άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι οι οποίοι δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο φρουρός είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του.

Ο ίδιος φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν και έπεσε και ο ίδιος στο έδαφος.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Επιστρέφουν Τόσκας – Τσουβάλας από την Κρήτη λόγω της επίθεσης

Λόγω της επίθεσης επιστρέφουν στην Αθήνα απόψε κιόλας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Ο Νίκος Τόσκας σε δήλωση για το περιστατικό τόνισε «Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Γεννηματά: «Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε: «Έχουμε εγκαλέσει πολλές φορές τον αρμόδιο υπουργό και στον πρωθυπουργό έχω εκφράσει τον φόβο ότι θα θρηνήσουμε θύματα.»

Η κ. Γεννηματά επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης. Απαράδεκτο, πρέπει να σταματήσει.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριό μας» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚκαλώντας κυβέρνηση να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Φωτογραφίες από το σημείο: