Βρέθηκαν κι άλλα όπλα στον σκουπιδότοπο στην Πάτρα

Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές της Πάτρας η έκρηξη που σημειώθηκε χθες κατά τη μεταφορά σάκων, οι οποίοι περιείχαν όπλα και εκρηκτική ύλη, από το Πρωτοδικείο στο χώρο της Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Ξερόλακα.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί μέρος του χεριού 52χρονου υπαλλήλου καθαριότητας.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν στον χώρο όπου σημειώθηκε το συμβάν, ακόμα δύο ή τρία όπλα, καθώς και σφαίρες.

Έγγραφο που παρουσιάζει το tempo24.news φέρνει στη δημοσιότητα αίτημα του Πρωτοδικείου στον δήμο της Πάτρας για τη μεταφορά υλικών στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής στην Ξερόλακα.

Σε αυτό, ζητείται η συνδρομή των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου, προκειμένου να απομακρυνθούν από χώρο του Πρωτοδικείου μεγάλες σακούλες και χαρτοκιβώτιο στα οποία, μεταξύ άλλων, βρίσκονταν ηλεκτρονικές συσκευές, τραπέζια και άλλα αντικείμενα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη όπλων και εκρηκτικής ύλης.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές, αναφέρει πως η μεταφορά όπλων και λοιπών τέτοιου είδους αντικειμένων -προϊόντα κατάσχεσης- δε γίνεται μέσω αυτής της διαδικασίας και πολύ περισσότερο δεν μεταφέρονται κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.

Το περιστατικό προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά, όσον αφορά τη σύνταξη του εγγράφου από το Πρωτοδικείο προς τον δήμο Πατρέων και τις επόμενες ώρες αναμένεται να διερευνηθεί ποιος ή ποιοι έχουν την συγκεκριμένη ευθύνη.

«Μας έστειλαν ως πρόβατα σε σφαγή. Όλα αυτά τα πράγματα απαγορεύεται να μεταφερθούν και να πεταχθούν στην Ξερόλακκα, να λέμε ευτυχώς είμαστε και τυχεροί που δεν θρηνούμε θύματα», δήλωσε από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ο Βασίλης Παπανδριανός, συνδικαλιστής δημοτικών υπαλλήλων.