Είκοσι χρόνια κάθειρξη για τον πατέρα που βίαζε την κόρη του

Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε την Πέμπτη το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον πατέρα που βίαζε την κόρη του για τρία χρόνια. Ο 55χρονος είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λιβαδειάς, το οποίο τον είχε καταδικάσει σε 30 χρόνια κάθειρξη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και αιμομιξία. Ο δράστης είχε οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης.

Η 30χρονη, πλέον, κόρη κατά την κατάθεσή της λιποθύμησε. Αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε από το 2002 έως το 2005, όταν από την ηλικία των 17 ετών βιαζόταν από τον πατέρα της.

Να σημειωθεί πως η οικογένεια γνώριζε της τραγωδία που συνέβαινε στο σπίτι πριν ακόμη η ίδια πάρει την απόφαση να καταγγείλει τον πατέρα της στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημέρα” η μητέρα και η γιαγιά της τάχθηκαν το πλευρό του πατέρα, υποστηρίζοντας ότι ψεύδεται και κατηγορεί τον πατέρα επειδή ζηλεύει τον αδερφό της, ο οποίος μαζί με την μακρινή θεία τους και μια φίλη τής συμπαραστέκονταν στο δικαστήριο.

Η κόρη είχε απευθυνθεί στη μητέρα της, τη γιαγιά της, τον αδερφό της, σε μοναστήρια και εξομολόγους αλλά κανείς δεν την βοήθησε. Η σεξουαλική κακοποίησή της σταμάτησε όταν η ίδια έφυγε από χωριό της Ευρυτανίας, στο οποίο ζούσε, για σπουδές και δουλειά στο Καρπενήσι και αργότερα στη Λαμία.

Το 2011 τελικά  δεν άντεξε τις πιέσεις του πατέρα να επιστρέψει στο χωριό και εκμυστηρεύτηκε το γεγονός στη θεία της, η οποία την έπεισε να τον καταγγείλουν στην αστυνομία. Από εκεί η υπόθεση πήρε το τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Εχθές στο δικαστήριο ο πατέρας προσπαθούσε να κερδίσει τους ενόρκους, αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι η κόρη του παρασύρθηκε από την δεύτερη ξαδέλφη του για να κάνει την καταγγελία καθώς υπήρχαν μεταξύ τους περιουσιακές διαφορές, ενώ μάλιστα προσδιόρισε ότι και η κόρη του ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή δεν της πήρε αυτοκίνητο.

Μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι ο δράστης διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά και ότι στο χωριό κυκλοφορούσε η φήμη για την συμπεριφορά απέναντι στην κόρη του.

Η 30χρονη δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε νωρίτερα το γεγονός καθώς φοβόταν ότι δεν θα την πίστευε κανείς, ενώ οι απειλές που δέχτηκε από τον πατέρα της και οι παραινέσεις των πνευματικών την οδήγησαν στην αστυνομία.

Ο πατέρας κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή 20 χρόνων κάθειρξης, μειώνοντας την αρχική απόφαση του δικαστηρίου λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας περί αιμομιξίας.