Κατάληψη των γραφείων διοίκησης της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

Τευτλοπαραγωγοί κατέλαβαν τα γραφεία διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, καθώς -όπως καταγγέλλουν – παραμένουν απλήρωτοι. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλου Μπογιαννίδη, στο ΑΠΕ οι παραγωγοί θα συνεχίσουν την κατάληψη έως ότου λάβουν απάντηση για το πότε θα πληρωθούν. Συγκεκριμένα ο ανέφερε: «Μας κυνηγάνε θεοί και δαίμονες, ζητώντας να πληρωθούν». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Για ακόμη μια φορά εξαπατηθήκαμε, αφού μας είχαν υποσχεθεί ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου επρόκειτο να ξεκινήσει η πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που παραδώσαμε φέτος συνολικά ποσότητα 532.000 τόνων στην ΕΒΖ».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μπογιαννίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας «βρέθηκαν πρόσφατα υπάλληλοι εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να σφραγίσουν -μεταξύ άλλων- τις ποσότητες ζάχαρης που βρίσκονται στα σιλό» κάτι που τελικά δε συνέβη, καθώς «οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ τους έδιωξαν κακήν κακώς».