Θεσσαλονίκη: Πέθανε από μηνιγγίτιδα 2χρονο αγόρι

Έσβησε το 2χρονο αγοράκι που νοσηλευόταν με μηνιγγίτιδα τύπου Β, στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο μικρός απ’ τα Γρεβενά, έχασε χθες το απόγευμα τη «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, κι είναι δυστυχώς το 9ο περιστατικό μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017.

Είχε εκδηλώσει αιμορραγικό εξάνθημα στις 4/05 στα Γρεβενά και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλευόταν.

Το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β εντάχθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και χορηγείται δωρεάν από την ηλικία άνω των δυο μηνών για βρέφη, παιδιά και ενήλικες που ανήκουν στις «ομάδες υψηλού κινδύνου».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μηνιγγίτιδας και με πρόσφατα μηνύματά τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κ. Νταλούκας και πλήθος παιδιάτρων από όλη την Ελλάδα έστειλαν το μήνυμά τους στους γονείς αναφέροντας ότι: «Η μηνιγγίτιδα προλαμβάνεται και θεραπεύεται μόνο μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού. Γονείς και παιδίατροι πρέπει να λειτουργήσουν με κοινό στόχο την πρόληψη για την καταπολέμηση της ασθένειας».