Πυροβολισμοί στο Εφετείο: "Ήθελα να φοβίσω τους δολοφόνους του Μάριου"

«Ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης», τόνισε αρχικά σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ο ξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, σχετικά με την ενέργειά του να πυροβολήσει στον αέρα το πρωί, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τη στιγμή που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Και συνέχισε: «Να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα».

Σύμφωνα με την κατάθεση δύο γυναικών, που είναι ξαδέλφες του δράστη τόνισαν πως ο ξάδελφός τους δεν οπλοφορούσε μέσα στην αίθουσα: «Όταν έμπαινε στην αίθουσα μας έδινε ένα τσαντάκι, που δεν γνωρίζαμε τι περιείχε, ενώ όταν έβγαινε έξω του το ξαναδίναμε. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε όπλο».

Λίγο νωρίτερα, σκηνές κινηματογραφικής ταινίας διαδραματίστηκαν έξω απ’ το Εφετείο Αθηνών, όταν ξάδερφος της μητέρας του δολοφονημένου Μάριου Παπαγεωργίου άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, αφού είχε δοθεί νέα αναβολή στη δίκη, για το Μάρτιο του 2018. Ο ξάδερφος της μητέρας του Μάριου έκανε δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Εφετείου, στις τηλεοπτικές κάμερες.

“Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (…) Ζητάει η μεγάλη μάνα μας να τον πάμε εκεί που πρέπει κι εμείς δεν μπορούμε να τον βρούμε γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια. Τα λαμόγια είναι παντού και γύρω μας. Ο Θεός όμως έχει άλλη γνώμη”, δήλωσε και αμέσως μετά έβγαλε το όπλο, το σήκωσε ψηλά και το άδειασε πυροβολώντας στον αέρα.
Μετά, στράφηκε στη μητέρα του Μάριου, που στεκόταν δίπλα του μαυροφορεμένη και την αγκάλιασε ψύχραιμος.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε η δημοσιογράφος του Alpha Μαρία Παπαβλάχου, οι δημοσιογράφοι κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς, που τελικά κυνήγησαν τον άντρα την ώρα που είχε ήδη βγει έξω από το χώρο του Εφετείου, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν πλέον στη ΓΑΔΑ.

Απορία πάντως προκαλεί πώς κατάφερε ο άντρας να εισέλθει οπλισμένος στο χώρο του Εφετείου!