Δύο όπλα και σχέση με τρομοκράτες εξετάζουν οι Αρχές στη ληστεία της Γεωπονικής

Η χθεσινή ληστεία στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, στον Βοτανικό, στην οποία συνελήφθη ο ένας δράστης, έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία που υποψιάζεται σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες.

Μάλιστα, πριν από λίγο, καθαρίστρια βρήκε σε κάδο σκουπιδιών απέναντι από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και δεύτερο όπλο, που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.

Ο νεαρός που συνελήφθη χθες, και σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα, δεν είχε απασχολήσει ως τώρα τις Αρχές, είναι όμως αδερφός καταδικασμένου για την ληστεία στο Βελβεντό.

Ο 25χρονος ληστής, είναι φοιτητής, ο πατέρας του γνωστός συνδικαλιστής και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος και η μητέρα του αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα και υποψήφια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 2013, ο μεγαλύτερος αδερφός του συνελήφθη για συμμετοχή σε δύο ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τα Φιλώτα Φλώρινας.

Ο συλληφθέντας, χθες έφερε μαζί του πιστόλι το οποίο έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποια ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Εκεί εξάλλου θα σταλεί και το 9αρι όπλο που βρέθηκε σήμερα, για βαλλιστική εξέταση.

Πάντως, οι αστυνομικοί κρίνουν προσεκτικά μελετημένη τη χθεσινή ληστεία, που οδήγησε στη σύλληψη τους ενός δράστη όταν η μοτοσυκλέτα του δεν πήρε μπροστά.