Τέλος στο θρίλερ της ομηρίας στα Χανιά: Παραδόθηκε ο δράστης

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους τρεις υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ που παρέμειναν επί ώρες όμηροι στα χέρια ενόπλου στο κτίριο του οργανισμού στα Χανιά. Ο 45χρονος δράστης, περιπτεράς στο επάγγελμα και πατέρας πέντε παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς ήταν ελαφρά τραυματισμένος στα πόδια.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν ο 45χρονος Ευάγγελος- Νεκτάριος Καλύμνιος εισέβαλε στο κτίριο κρατώντας -σύμφωνα με πληροφορίες – ένα πιστόλι, για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο δήμος θέλει να του κατεδαφίσει το περίπτερο, το οποίο αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων για να ζήσει την οικογένειά του.

Στον οργανισμό υπήρχαν τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι πρόλαβαν να κλειστούν σε δωμάτιο του κτιρίου.

Ο 45χρονος ζήτησε να μιλήσει με τον δήμαρχο Χανίων για το θέμα του περιπτέρου, αλλά με και τον εισαγγελέα.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον ίδιο τον δράστη να δηλώνει στον ΑΝΤ1 έχει τραυματιστεί στα πόδια από τους πυροβολισμούς.

Στο σημείο κατέφθασαν επίσης διαπραγματευτές της αστυνομίας, καθώς και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος, μιλώντας στο cretapost.gr,  ανέφερε ότι γνωρίζει το περιστατικό καθώς κατά τα παρελθόν έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον 45χρονο για το θέμα του περιπτέρου, το οποίο “βρίσκεται στο χώρο του Ενετικού Λιμανιού στα Χανιά και έπρεπε να κατεδαφιστεί για να προχωρήσουν οι εργασίες. Με τον 45χρονο έχουμε μιλήσει πολλές φορές και μάλιστα καθυστερήσαμε όσο μπορούσαμε την ανάκληση της άδειας ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι προχωρήσαμε στην ανάκληση», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε προτείνει μία σειρά λύσεις στον 45χρονο – όπως να πάρει άλλο περίπτερο – αλλά εκείνος δεν δέχθηκε καμία πρόταση.

Έξω από το κτίριο βρ’εθηκαν επίσης συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του δράστη, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης και γιατρός του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος συνομίλησε με τον 45χρονο που παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Τελικώς, μετά από πολλές προσπάθειες και διαπραγματεύσεις, ο δράστης πείστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο, κάτι που του ζήτησαν και πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος σε επικοινωνία που είχαν μαζί του. Παραδόθηκε τελικά στις αρχές στις 3 μετά το μεσημέρι.

Φωτογραφίες από το cretapost.gr: