Όπλα και σφαίρες σε τζαμί στην Ξάνθη - Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του ιμάμη

Δύο πιστόλια και πολλά φυσίγγια εντοπίστηκαν σε τζαμί στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις τοπικές αρχές, όπως έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν πληροφορίες για ύποπτο υλικό σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου, όπου και προχώρησαν σε έλεγχο.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες εντοπίστηκαν δύο κρυμμένα πιστόλια ένα από τα οποία με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από λίγες ώρες μετέβη στον Εισαγγελέα ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του τζαμιού, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Το site της Θράκης «Αντιφωνητής online» μεταδίδει ότι στην κατοχή ιμάμη Σαμπρή Εμίν Κεχαγιά, στο σπίτι του και στο τζαμί, βρέθηκαν ένα αεροβόλο, δύο πιστόλια με γεμιστήρες και σφαίρες.

Το σχετικό ρεπορτάζ συνοδεύεται από την παρακάτω φωτογραφία:

Το περιστατικό σημειώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και σύμφωνα με άλλες πηγές, για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας Τούρκος δημοσιογράφος ο οποίος ζει αυτοεξόριστος, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.