Τρόμος και στο Βέλγιο: Οδηγός στην Αμβέρσα μιμήθηκε την τρελή πορεία του δράστη στο Λονδίνο

Τρόμο προκάλεσε στην Αμβέρσα του Βελγίου ένας μανιακός μιμητής του δράστη της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο, προσπαθώντας με την σειρά του να σπείρει τον θάνατο, αυτή την φορά στο κέντρο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις βελγικές αστυνομικές αρχές, ο δράστης οδηγούσε με ιλλιγιώδη ταχύτητα το αυτοκίνητό του και επιχείρησε να το ρίξει πάνω στο πλήθος σε εμπορικό δρόμο της Αμβέρσας.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα στο Βέλγιο, ο βορειοαφρικανικής καταγωγής δράστης, απετράπη την τελευταία στιγμή και συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία.

amversa-1

Η απόπειρα της επίθεσης έγινε στις 11.00 (τοπική ώρα), ενώ το αυτοκίνητο ήταν ένα κόκκινο Citroen και έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών Μέσων, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα όπλο, μια στολή και ένα μπιτόνι, το οποίο δεν διευκρινίζεται τι περιείχε.

Σημειώνεται πως στην περιοχή έφτασαν εσπευσμένα αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

«Περίπου στις 11 σήμερα το πρωί ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir με τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για έναν από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Αμβέρσας. Παλαιότερα η De Meir αποτελούσε έναν από τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους στις Κάτω Χώρες.

amversa-2