Με επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια καταστρέφουν τα μηχανήματα ακύρωσης των εισιτηρίων

Πονοκέφαλο προκαλεί στην ΕΛΑΣ η δράση των ομάδων που βανδαλίζουν και καταστρέφουν μηχανήματα ακύρωσης στα Μέσα Μεταφοράς.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές διαπιστώνεται ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται συνήθως από «ζευγάρια» (σ.σ. άνδρας-γυναίκα), είναι ανήλικοι και «χτυπούν» με… επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιθέσεις είναι αυτές του Ζωγράφου, των Εξαρχείων, των Αμπελοκήπων, της Πετρούπολης, του Ίλιον, των Πετραλώνων, του Κερατσινίου, των Πατησίων, της Αγ. Βαρβάρας, του Ψυχικού, της Καισαριανής και του Παγκρατίου.

Μόνο το τελευταίο 48ωρο (σ.σ. από την περασμένη Πέμπτη έως την Κυριακή) οι νεαροί αφαίρεσαν και προκάλεσαν φθορές σε 35 ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων.

Μάλιστα οι αρχές επισημαίνουν και το φαινόμενο του μιμητισμού από ομάδες κυρίως ανήλικων νεαρών που λειτουργούν αυτόνομα και ανοργάνωτα, αντιγράφοντας τις ενέργειες των αντιεξουσιαστών.

Στην πλειοψηφία τους οι δράστες είναι συνήθως επιβάτες των λεωφορείων, οι οποίοι σπάνε τις οθόνες των νέου τύπου ακυρωτικών μηχανημάτων, την ώρα που το δρομολόγιο βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να γίνονται εύκολα αντιληπτοί από τον οδηγό ή τους επιβάτες.