Ένστολη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα- Λιμενικοί, αστυνομικοί & πυροσβέστες κατά της Κυβέρνησης

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί κατεβαίνουν σήμερα στις 17.00 στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη υλοποίηση των προκελογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό και απαξίωση και ζητούν “την πλήρη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τερματισμό των περικοπών των δαπανών, νέες προσλήψεις, έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου”.

Την ίδια ώρα σε βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρεται για οχήματα – νεκροφόρες, για υπηρεσίες – χωματερές, για ενδοεπικοινωνία – ευάλωτη σε εγκληματικές ομάδες κ.α.

«Ας δώσουμε ένα τέλος όλοι μαζί στον εμπαιγμό και την απαξίωση» σημειώνουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε ανακοίνωσή της σημεώνει ότι «σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζικά και αγωνιστικά διεκδικώντας: Ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, την διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των αποθεματικών, την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας. Για τον σκοπό αυτό στις 16:00 θα αναχωρήσει από το ΥΝΑΝΠ λεωφορείο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να μετακινηθούν στο Σύνταγμα».