Φιλιάτες: Εφιαλτικές ώρες έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι στα χέρια Αλβανών κακοποιών

Τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι έζησαν μια 68χρονη γυναίκα και ο 72χρονος σύζυγος της, στο χωριό Βρυσέλλα Φιλιατών στη Θεσπρωτία, καθώς ληστές τους ακινητοποίησαν, άρπαξαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε στο σπίτι και εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Λίγα μόλις λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την καταγγελία του ζευγαριού στις αστυνομικές αρχές, άκουσαν τα σκυλιά να γαβγίζουν στην αυλή του σπιτιού τους. Ο 72χρονος βγήκε αμέσως έξω για να δει τι συμβαίνει. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με 4 Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Με την απειλή σωματικής βίας, οι άγνωστοι ακινητοποίησαν τον άνδρα και στη συνέχεια μπήκαν μαζί του στο σπίτι, όπου το ίδιο έκαναν και στην 68χρονη σύζυγο του.

Έπειτα αναστάτωσαν ολόκληρο το σπίτι αρπάζοντας 2.300 ευρώ που εντόπισαν σε ένα συρτάρι, χρυσαφικά, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της γυναίκας. Αφού κλείδωσαν το ζευγάρι μέσα στο σπίτι, πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, τα ξημερώματα, κατάφερε να βγει από το σπίτι και κατήγγειλε τα όσα είχαν συμβεί στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή «Γκουμάνη» Φιλιατών, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 4 αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.