Επεισόδια στην Ειδομένη - Αγρότες έσπασαν περιπολικά & έστησαν μπλόκο

“Επίθεση” σε περιπολικά στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων πραγματοποίησαν εξαγριωμένοι αγρότες το απόγευμα της Δευτέρας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 16:30, όταν βγήκαν πίσω από τρακτέρ περίπου 100 αγρότες κρατώντας ξύλα στα χέρια, σπάζοντας τον αστυνομικό φραγμό και προκαλώντας στη συνέχεια ζημιές στα οχήματα της αστυνομίας.

Οι αρχές δεν κατάφεραν να τους εμποδίσουν.

Στη συνέχεια οι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της διασταύρωσης στην Ειδομένη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

Το μπλόκο έχει ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αίγιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

Την ίδια ώρα αποκλεισμένη είναι και η λεωφόρος της Γεωργικής Σχολής στο ύψος της διασταύρωσης (πράσινα φανάρια) από αγρότες της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

Οι αγρότες του μπλόκου της Θεσσαλονίκης είχαν ανακοινώσει ότι θα προβούν σε αποκλεισμό της κυκλοφορίας το πρωί της Τρίτης, ωστόσο μπλόκαραν την κυκλοφορία στις 18:15 το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας και εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων.