Συμπληρώνεται το παζλ στην υπόθεση με τα παιδάκια στην Πάτρα: Τι έδειξε το DNA

Σιγά-σιγά φαίνεται να ξετυλίγεται το κουβάρι στην υπόθεση με τα κοριτσάκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε δρόμο της Πάτρας καθώς ένα νέο στοιχείο μπορεί να αρχίζει να ξεδιαλύνει το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση. Τα τέσσερα παιδιά υπεβλήθησαν σε εξέταση DNA και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα τρία πράγματι ανήκουν στον πατέρα, ενώ το τέταρτο και πιο μικρό, το 4 μηνών κοριτσάκι έχει άλλον βιολογικό πατέρα.

Η 20χρονη μητέρα εμφανίζεται να αρνείται τα αποτελέσματα, ισχυριζόμενη πως και τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 4 μηνών έως 5 ετών, έχουν ως βιολογικό πατέρα τον σύζυγό της ο οποίος φέρεται να γνώριζε το μυστικό, αλλά για το καλό της οικογένειας να το είχε αποδεχτεί.

Η 20χρονη αφού αφέθηκε ελεύθερη δήλωσε μετανιωμένη,ισχυριζόμενη πως η απόφασή της να εγκαταλείψει τα παιδιά της ήταν πάρα πολύ δύσκολη και εμφανίζεται πλέον πρόθυμη να συνεχίσει τη ζωή της με τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της.

Ως αιτία για την πράξη της επικαλείται τους συχνούς καυγάδες με τον σύζυγό της και την οικονομική ανέχεια.

Η ίδια πάντως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη την 1η Μαρτίου οπότε και έχει οριστεί δικάσιμος. Κατηγορείται για εγκατάλειψη ανηλίκων.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκεται η τύχη των μικρών παιδιών καθώς υπάρχουν διάφορα νομικά κωλύματα, καθώς – παρ’οτι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα – τα παιδιά δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο επειδή οι γονείς τους ήταν παράνομα στη χώρα, γεγονός που εμποδίζει την εισδοχή τους σε κάποιο ίδρυμα.

Η λύση θα ήταν να δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια ωστόσο, παρά το ενδιαφέρον αρκετών οικογενειών από την Πάτρα, δεν είναι εύκολο – ιδίως στις παρούσες οικονομικές συνθήκες – μια οικογένεια να αναλάβει και τα τέσσερα και οι ειδικοί προσπαθούν για ψυχολογικούς λόγους να μην τα χωρίσουν.