Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της "βουτιάς θανάτου" στη Λέσβο

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέσβου από το τροχαίο στο οποίο έχασαν τις ζωές τους δύο ανήλικοι, ενώ τρεις νεαροί γλίτωσαν από θαύμα. Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία αδέλφια και δύο φίλοι τους έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής, στη θάλασσα.

%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%826

%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%824

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγα μέτρα από το παλιό Δημαρχείο, στο ύψος του ιστορικού καφενείου «Πανελλήνιον» στην Προκυμαία, ένα αυτοκίνητο που κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την πλατεία Σαπφούς προς το Δημοτικό Θέατρο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ανέβηκε στο διπλό κράσπεδο του φαρδύ πεζοδρομίου και βούτηξε στη θάλασσα αφού προηγουμένως προσέκρουσε με ορμή σε παρακείμενο μεταλλικό αλιευτικό σκάφος.

%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%821

Στη θέση του οδηγού κάθονταν ένας 20χρονος κι ένας ακόμα στη θέση του συνοδηγού, ενώ στα πίσω καθίσματα τα δίδυμα 15χρονα αδέλφια κι ένα κορίτσι 16 ετών. Το ένα από τα δίδυμα βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα με την 16χρονη κοπέλα του και βρήκαν και οι δύο φριχτό θάνατο, καθώς ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το τρίπορτο όχημα.

%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%825

%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%823

Τρεις νεαροί πρόσφυγες, από το Ιράκ και την Αλγερία, ηλικίας 19 ετών, μαζί με έναν άνδρα του Λιμενικού που βρίσκονταν στο σημείο, βούτηξαν κατευθείαν στη θάλασσα και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τρεις νεαρούς. Δυστυχώς για το ζευγάρι ήταν αργά.

%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82

Οι πληροφορίες θέλουν τα παιδιά να διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο νυχτερινό μαγαζί της περιοχή. Και οι τρεις διασωθέντες νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ενώ από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διερευνάται η υπόθεση καθώς και η πληροφορία ότι τόσο οι δυο ενήλικες όσο και οι τρεις ανήλικοι λίγη ώρα πριν το συμβάν διασκέδαζαν σε κέντρο διασκέδασης λίγα μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος.

Και οι τρεις διασωθέντες νοσηλεύονται  τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ενώ από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διερευνάται η υπόθεση καθώς και η πληροφορία ότι τόσο οι δυο ενήλικες όσο και οι τρεις ανήλικοι λίγη ώρα πριν το συμβάν διασκέδαζαν σε κέντρο διασκέδασης λίγα  μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος.

Φωτογραφίες: lesvosnews.gr, lesvospost.gr