Norman Atlantic: 9 οι Έλληνες αγνοούμενοι -Και τρίτος Έλληνας νεκρός

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη.

Τα ονόματα των Ελλήνων αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα με το Norman Atlantic, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόκειται για εννέα άτομα και σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, δεν προκύπτουν στοιχεία ότι υπάρχει άλλοι Έλληνες αγνοούμενοι πέραν των εννέα.

Τα στοιχεία των Ελλήνων που επέβαιναν στο Norman Atlantic και αγνοούνται είναι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι υπάρχει τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic.

Νεκρός είναι Νικόλαος Παράσχης, οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, σε έντονο τόνο, προς τους Ιταλούς για την ανεπαρκή πληροφόρηση, έπειτα από τέσσερις ημέρες.

Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι και φόβος για αύξηση του συνολικού αριθμού των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί δεκάδες Έλληνες διασωθέντες που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εν τω μεταξύ το αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοουμένων συνεχίζεται.

Σήμερα, όπως μεταδίδουν δημοσιογραφικές πηγές, οι ιταλικές αρχές υπολογίζουν τους αγνοούμενους πάνω από 90, ενώ χθες μιλούσαν για 68.