Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών η νεκρή στο Everest της πλατείας Βικτωρίας (upd-vid)

Τραγικός είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στο κατάστημα Everest της πλατείας Βικτωρίας στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, καθώς μια 39χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έχασε την ζωή της. Πρόκειται για λογίστρια, η οποία την ώρα της έκρηξης βρισκόταν σε γειτονικό κατάστημα, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ο θάνατος της οφείλεται σε τραυματισμό από θραύσματα λόγω της έκρηξης ή σε αναθυμιάσεις από τους πυκνούς καπνούς που κάλυψαν το ταχυφαγείο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη και στο διπλανό καφέ, στο οποίο βρισκόταν η άτυχη γυναίκα. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας εργάζεται και εκείνος σε κατάστημα Everest που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Βικτωρίας.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 09.25 το πρωί προκαλώντας τον τραυματισμό 5 ανθρώπων. Οι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ενώ σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας. Ο τέταρτος τραυματίας έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Από την έκρηξη -που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφειλόταν σε διαρροή φιάλης υγραερίου- εκδηλώθηκε φωτιά στο υπόγειο της εταιρείας. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα ρίχθηκαν στην μάχη για την κατάσβεσή της. Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και κτίρια ενώ ισοπεδώθηκε το υπόγειο του καταστήματος των Everest.


bn1

bn2

bn3

bn6