"Μάχη" με τη λάσπη δίνουν οι πρόσφυγες στη Χίο

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα της Χίου ενισχύθηκαν έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί.

Οι άνθρωποι στο σημείο “παλεύουν” με τις λάσπες, καθώς τα νερά από την τάφρο του κάστρου της πόλης μετατρέπουν τον καταυλισμό που βρίσκεται εκεί σε λασπότοπο.

Ωστόσο τα άτομα που ζουν στην περιοχή θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς βοριάδες που αναμένονται από το βράδυ της Δευτέρας. Αντίστοιχα προβλήματα αναμένεται να έχουν και άλλοι 300 πρόσφυγες που ζουν έξω από την τάφρο στην παραθαλάσσια ζώνη μεταξύ της Σούδας και της ιχθυόσκαλας της Χίου. Εκεί κατέφυγαν κυρίως οικογένειες για να προφυλαχθούν από τις φωτιές που ξέσπασαν πριν από 10 μέρες μετά από συγκρούσεις παραβατικών μεταναστών που ζουν εκεί αλλά και τις μολότοφ και τις πέτρες που εξακόντιζαν ομάδες ακροδεξιών στις σκηνές τους από τα τείχη του κάστρου.

Κοντά σε αυτούς κι άλλοι 200 περίπου που κατέβηκαν στην πόλη από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ μια και εκεί πλέον η κατάσταση είναι μη ελεγχόμενη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στελέχη της Αστυνομίας λένε πως πλέον στη ΒΙΑΛ σκηνές στήθηκαν και ανάμεσα στα κοντέινερ αφού οι μικρές πλην όμως καθημερινές ροές αυξάνουν σημαντικά τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί και ζουν στο καταυλισμό της ΒΙΑΛ περιμένοντας να απογραφούν ή να συζητηθεί η αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει.

(φωτό αρχείου)