Τραγική κατάληξη για την υπόθεση Όλτερσντορφ - 6 μήνες στα αζήτητα

Μια τραγική και απίστευτη εξέλιξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης της Έλενας Όλτερσντορφ, η οποία είχε εξαφανιστεί το διάστημα μεταξύ 9-11 Ιουνίου από το σπίτι της στα Πετράλωνα.

Τότε, αναφέρει ρεπορτάζ του thepressroom.gr, το Λιμενικό είχε στείλει σχετικό σήμα στο FAX του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τυχόν αγνοούμενη, ωστόσο έκαναν λάθος τον αριθμό! Το έστειλαν δηλαδή σε λάθος, σε μη υπαρκτό FAX και έτσι κανείς και καμία αρμόδια Υπηρεσία δεν ενημερώθηκε ποτέ γι αυτό.

Έκτοτε το Λιμενικό δεν ασχολήθηκε πάλι, με αποτέλεσμα η σορός της σοχρονης Έλενας Όλτερσντορφ να παραμείνει στα “αζήτητα” του νεκροτομείου Αθηνών! Οι μέρες και οι μήνες περνούσαν βασανιστικά για την μητέρα της που ήρθε από την Ουκρανία για να την βρει και ξεκίνησε μία ολόκληρη έρευνα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Ασφάλεια Πετραλώνων ερευνούσε αδιάκοπα και πίστευε μάλιστα ότι υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας με οικονομικά κίνητρα ή ότι η πίεση που δεχόταν από τον “φιλικό” κύκλο για την “χαμένη περιουσία” την εξώθησε σε αυτοκτονία.

Άλλωστε είχε προσπαθήσει άλλες δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν να αυτοκτονήσει… Τελικά η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών επικοινώνησε χθες με το Λιμενικό και απαίτησε επιτέλους να κινητοποιηθεί για να ταυτοποιηθεί η σορός της νεκρής που τους είχαν αφήσει οι Λιμενικοί στα “αζήτητα”!

elena12Σύμφωνα με το the pressroom.gr, μετά από όλα αυτά στο Λιμενικό του Φλοίσβου αντιλήφθηκαν ότι κάτι είχε πάει στραβά, επικοινώνησαν τηλεφωνικά αυτή την φορά με το “Αναζητήσεων” της Ασφάλειας Αττικής και έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής πως ουδέποτε το “Αναζητήσεων” είχε λάβει σχετικό FAX από αυτούς…

Μάλιστα, ενημερώθηκαν πως την υπόθεση την ερευνά η Ασφάλεια Πετραλώνων, στην οποια απέστειλαν το μεσημέρι κάποιες φωτογραφίες, από τις οποίες και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από δύο φιλικά της πρόσωπα, πως ήταν εκείνη και μάλιστα αναγνώρισαν και τα σκουλαρίκια της…

Βεβαίως, για παν ενδεχόμενο η Ασφάλεια Πετραλώνων θα ζητήσει και ταυτοποίηση μέσω DNA για να είναι απόλυτα σίγουροι και βεβαίως θα ζητήσει το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής για να εξαχθούν συμπεράσματα αν ο θάνατός της ήταν πνιγμός ή αν απλά ρίχτηκε η σορός της στη θάλασσα και για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια, αν και η πρώτη περίπτωση συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί, ότι όλος ο κύκλος των ψυχολογικών πιέσεων που δεχόταν η Έλενα Όλτερσντορφ προερχόταν από τον “φιλικό κύκλο” της, για την περιουσία που είχε κληρονομήσει από τον άντρα της, τον οποίο έχασε πριν δύο χρόνια. Οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για δύο κιλά χρυσό, 200 χρυσές λίρες και περίπου 200.000 ευρώ. Ωστόσο, όταν ανοίχτηκε η θυρίδα της θανούσας το περιεχόμενο της ήταν περίπου 50.000 σε ευρώ και δολάρια μαζί, κάποια πολύ παλιά αλλά συλλεκτικής αξίας χαρτονομίσματα, αρκετά παλιά ομόλογα, λίγα χρυσά νομίσματα και κάποια κοσμήματα όχι μεγάλης αξίας.