Τεταμένο το κλίμα στο Ωραιόκαστρο- Οδηγός σκότωσε πρόσφυγα και το παιδί της (photo-vid)

Μία γυναίκα πρόσφυγας και το παιδί της είναι νεκροί από το θανατηφόρο τροχαίο που έγινε χθες το βράδυ κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό των αποθηκών Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Τραυματισμένο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ένα ανήλικο κορίτσι που φέρεται να είναι παιδί της 32χρονης του οποίου η υγεία δεν απειλείται, ενώ στο ίδιιο νοσοκομείο φρουρούμενος νοσηλεύεται και ο 76χρονος, ο οποίος αμέσως μετά το περιστατικό δέχτηκε επίθεση από τους εξαγριωμένους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, σε βάρος του 76χρονου σχηματίζεται δικογραφία από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

oxima0floges

Ο 76χρονος οδηγός περνώντας από το σημείο παρέσυρε και χτύπησε θανάσιμα τη γυναίκα από τη Συρία, 32 περίπου ετών και το ανήλικο παιδί της, ενώ τραυμάτισε ακόμα ένα κορίτσι. Αμέσως μετά την τραγωδία ακολούθησε ένταση, καθώς πρόσφυγες οι οποίοι διέμεναν στο κέντρο μόλις αντιλήφθηκαν το τι είχε συμβεί βγήκαν με άγριες διαθέσεις από το κέντρο και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 76χρονου, το οποίο κατεστράφη ολοσχερώς, αλλά και σε κάδους απορριμμάτων. Ομάδα προσφύγων λίντσαρε τον 76χρονο, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων προσφύγων, ο οδηγός απομακρύνθηκε από το σημείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο Κέντρο Φιλοξενίας και απεσόβησαν τα χειρότερα. Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Όπως ανέφερε άλλωστε νωρίτερα το seleo.gr, ο οδηγός αναζήτησε καταφύγιο στο μόνιμο φυλάκιο της αστυνομίας που υπάρχει στο Κέντρο, όμως οι πρόσφυγες επιτέθηκαν στο φυλάκιο στο οποίο βρίσκονταν ακόμη δύο αστυνομικοί. Τελικά φυγαδεύτηκε μετά την παρέμβαση των αρχών. Επίθεση καταγγέλλουν στο politesoraiokastrou.gr ότι δέχτηκαν και οι οδηγοί των ασθενοφόρων, που έφτασαν στο σημείο μετά το τροχαίο. Δύο ώρες αργότερα, η ένταση κόπασε ενώ για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, σημειώνονται τα γεγονοτα του δυστυχήματος και όσα ακολούθησαν.
Η ανακοίνωση:
“Βραδινές ώρες χθες (16.10.2016), στο 3ο χλμ. Παλαιάς Συμμαχικής Οδού, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός παρέσυρε τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 32, 9 και 12 ετών (γυναίκα, αγόρι, κορίτσι αντίστοιχα), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο πρώτων και τον ελαφρύ τραυματισμό της τρίτης.

Με αφορμή το δυστύχημα, ομάδα ατόμων από δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στην περιοχή επιτέθηκαν κατά του 76χρονου οδηγού και αστυνομικών που τον είχαν συλλάβει, έθεσαν φωτιά στο όχημά του, ενώ προκάλεσαν φθορές σε τρία ακόμα οχήματα (ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και ΙΧΕ) και επιτέθηκαν κατά πληρώματος ΕΚΑΒ και ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων, που κατέφθασαν στο σημείο.

Τραυματίστηκαν ο 76χρονος οδηγός, δύο μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ και δυο αστυνομικοί.

Προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος ενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ για τα μετέπειτα συμβάντα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.”