Εξήντα χρόνια φυλακή σε δάσκαλο - Αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριές του

Ποινή κάθειρξης 60 ετών επιβλήθηκε σε 52χρονο δάσκαλο, ο οποίος καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών του σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου ο ίδιος δίδασκε. Από τα 60 χρόνια τα 25 είναι εκτιτέα.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο εκπαιδευτικός συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες. Την αρχή έκανε μια μαθήτρια που βρήκε το κουράγιο να αναφέρει τις απίστευτες πράξεις του δασκάλου της και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα ανήλικα κοριτσάκια τα οποία απευθύνθηκαν στη διευθύντρια του σχολείου και στους γονείς τους.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε συνολικά δέκα περιπτώσεις μαθητριών της Γ΄ και Δ’ τάξης του Δημοτικού. Εκείνο που σοκάρει ακόμα περισσότερο, είναι ότι οι πράξεις του καταδικασθέντος έγιναν εν ώρα μαθήματος, κατά το διάστημα από το 2011 έως το 2015.

Κατά την απολογία του ο 52χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα όσα είπαν τα κορίτσια ως προϊόντα παιδικής φαντασίας.

Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο τον έκρινε τελικά ένοχο -χωρίς ελαφρυντικά- για αποπλάνηση παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας τους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.