Επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Αριστοτέλη, μετά τα χτεσινά επεισόδια στις Σκουριές.

Στην ανακοίνωση, καταδικάζει, ο δήμαρχος  Γιάννης Μίχος, τη χθεσινή επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, ωστόσο αφήνει ένα ανοιχτό ενδεχόμενο για εξόρυξη χρυσού, τελικά στην περιοχή.

Ολόκληρη την ανακοίνωση που έχει ως εξής:

“Η χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας, αποτελεί πλέον τη μόνιμη απάντηση για τον κατευνασμό ενός πλήθους που διαδηλώνει μαζικά για τα πιστεύω του. Για άλλη μια φορά γινόμαστε  μάρτυρες του υπέρμετρου “ζήλου” της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών στις Σκουριές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Δημοτικού Συμβούλου του Συνδυασμού μας “Κίνημα Ανάπτυξης” και Προέδρου του Αριστοτέλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη, Λένας Παναγιωτοπούλου, την ώρα, μάλιστα, που προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με τις αστυνομικές δυνάμεις για την εκτόνωση της κατάστασης.

Δηλώνουμε την έντονη καταδίκη μας σε τέτοιου είδους πρακτικές επαναλαμβάνοντας ξανά την εκφρασμένη θέση του ΔΣ του Δήμου Αριστοτέλη, ότι  είμαστε αντίθετοι στην μετατροπή του συνόλου της  περιοχής μας  σε μία απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, στα δάση, στον αέρα, στον άνθρωπο και στην οικονομία της περιοχής”.

Το ιστορικό 

Ακόμα μια φορά είχαμε επεισόδια το μεσημέρι της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου στις Σκουριές.

Άγριο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα, μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών. Τα ΜΑΤ απάντησαν και πάλι με δακρυγόνα, μη υπολογίζοντας πως στον χώρο παρευρίσκονταν και δύο βουλευτές, (Κατερίνα Ιγγλέζη και Αφροδίτη Σταμπούλη του ΣΥΡΙΖΑ).

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μια γυναίκα, (και δημοτική σύμβουλος), η Λένα Παναγιωτοπούλου.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στην πύλη του εργοταξίου και να αναρτήσουν πανό. Στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν και την πλαϊνή πύλη, τα ΜΑΤ απάντησαν με βροχή από χημικά.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.