Κατεδάφισαν το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν (photo-vid)

Μόλις 25 λεπτά της ώρας χρειάστηκαν προκειμένου η μπουλντόζα να κατεδαφίσει το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στην κατεδάφιση μετά το «πράσινο φως» που έλαβαν χθες από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού προκειμένου να συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς η έρευνα στον οικόπεδο στην Κω.

Ο  επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η οικογένεια είναι σαφώς αναστατωμένη με αυτό που κάνουμε. Είναι πολύ ευγενικοί συμφώνησαν να μας επιτρέψουν να (σ.σ. κατεδαφίσουμε την επέκταση) και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για αυτό. Είναι σαφές ότι είναι μια οδυνηρή στιγμή για αυτούς. Εδώ μεγάλωσαν πολλές γενιές, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας γενιάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα  με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία».

benkatedafisi

Σύμφωνα με την βρετανική Mirror η μπουλντόζα που κατεδάφισε το πρόσθετο δωμάτιο, προκάλεσε ορισμένες ζημιές στην κύρια αγροικία οι οποίες αναμένεται να επιδιορθωθούν. Παράλληλα ο Τζον Κάζινς εκτίμησε ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, που χάθηκε πριν από 25 χρόνια. Από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν έχει δηλώσει επανειλημμένα πως «είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο» και ενημερώνεται καθημερινώς για την πορεία των ερευνών.