Νύχτα τρόμου στην Χίο από τα βίαια επεισόδια μεταξύ μεταναστών (vid)

Άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό της Σούδας, στην Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ομάδα Αλγερινών κινήθηκε εναντίον μεταναστών από τη Συρία μετατρέποντας το σημείο σε πεδίο έντονων συγκρούσεων.

Οι εμπλεκόμενοι ήταν οπλισμένοι με πέτρες, ξύλα και σιδηρολοστούς και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Σε ρόλο θεατή ήταν η αστυνομία του νησιού η οποία παρατηρούσε διακριτικά τα τεκταινόμενα στον καταυλισμό, μέχρις ότου επέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να βάλουν τάξη στο χάος που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού με τους πρωταγωνιστές να σπάνε το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βραδινή βάρδια. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες και οι οικογένειές τους ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού και μετακινήθηκαν είτε στον Δημοτικό Κήπο είτε στο πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού ενώ οι άντρες των ΜΑΤ συνέλαβαν 15 άτομα, τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα με σκοπό να απελαθούν.

Πηγή βίντεο: politischios, astraparis