Συγκεντρώσεις και πορείες μεταναστών σε Χίο και Μυτιλήνη - Ζητούν να μεταφερθούν στην Αθήνα

Στα όριά τους έχουν φτάσει πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, βλέποντας ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα τείνει να γίνει μόνιμη.

Στη Μυτιλήνη και τη Χίο οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες, με αίτημα να μεταφερθούν στην Αθήνα κι από εκεί να συνεχίσουν για τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Στο νησί της Λέσβου η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαπφούς, όπου οι συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ φωνάζοντας ρυθμικά «freedom – freedom». Στη συνέχεια κινήθηκαν στον παραλιακό κεντρικό δρόμο ενώ παρέμειναν στο κέντρο της πόλης περισσότερο από μία ώρα. Η πορεία έληξε χωρίς να σημειωθούν προβλήματα, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία Λιμενικών και Αστυνομικών.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χίο, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εκεί από τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

«Διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά σύνορα και τον εγκλωβισμό μας στα νησιά και στην Ελλάδα γενικότερα, που μας εμποδίζουν να ενωθούμε με τις οικογένειές μας στην Ευρώπη και να ξεκινήσουμε εκεί τη ζωή μας», σημείωσε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ένας από τους Σύρους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, ο Γουασίμ.