Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στην απαγόρευση του μπουρκίνι

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ενάντια στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι και γενικότερα ενάντια στην ισλαμοφοβία.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς τη γαλλική Πρεσβεία, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας οι δρόμοι γύρω από την πρεσβεία παρέμειναν κλειστοί για τα οχήματα.

«Η απαγόρευση του μπουρκίνι αφαιρεί το δικαίωμα των ανθρώπων στην επιλογή», επισήμανε σε ομιλία του ο επικεφαλής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου. Μια μαθήτρια από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς πώς θα ντυνόμαστε και όχι τα κράτη».

Στην πορεία συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Σενεγάλης και η Ελληνική Κοινότητα Μπαγκλαντές.

Ένας από τους διαδηλωτές τράβηξε τα βλέμματα, καθώς ήταν σχεδόν γυμνός, με γραμμένα στο σώμα του συνθήματα κατά της ισλαμοφοβίας.