Σε ύφεση η φωτιά στη Χίο - Σοβαρή η κατάσταση της 64χρονης με 70% εγκαύματα (photo-vid)

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. Νωρίτερα, οι φλόγες πέρασαν σχεδόν μέσα από το χωριό Σιδηρούντα, όπου και επικεντρώθηκαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο είναι τα κύρια μέτωπα, το ένα ανάμεσα στο χωριό Σιδηρούντα και στην περιοχή Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές. Τώρα οι δυνάμεις κατάσβεσης εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές. Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις είναι δεκάδες.

xios-fotia 4

xios-fotia1

Έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την πυρκαγιά, ενώ μία 64χρονη γυναίκα έχει υποστεί 70% εγκαύματα η οποία μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Η κατάσταση της είναι πολύ σοβαρή και οι γιατροί του ΚΑΤ στο οποίο νοσηλεύεται, την έβαλαν πλέον διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην Αθήνα, μεταφέρθηκε και η κόρη της 64χρονης που έχει υποστεί εγκαύματα 10-15% στο πρόσωπό της ,καθώς και μία 49χρονη που φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 20% με 30%.

Ακόμη, τρία άτομα υπέστησαν μικροτραύματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

xios-fotia2

xios-fvtia

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος τέσσερα ελικόπτερα καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης στη «μάχη» έχουν ριχθεί 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στη μάχη κατά της φωτιάς μαζί με τους πυροσβέστες δίνουν 33 εθελοντές με 10 δημοτικά οχήματα, οκτώ ιδιωτικά βυτιοφόρα και τρία σκαπτικά μηχανήματα.

video: politischios.gr