Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη

Στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης κηδεύεται σήμερα Πέμπτη στις 17:30, ο δημοφιλής ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης.

Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά, εξέπνευσε την Τρίτη 23 Αυγούστου, λίγες μέρες μετά τα 80α του γενέθλια, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου νοσηλευόταν.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε νυμφευτεί τρεις φορές κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο γνωστός ηθοποιός τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Υπήρξε, ίσως, ο ωραιότερος άνδρας της εποχής του, εξ ου και το: “κορίτσια ο Μπάρκουλης”!

Σε συνέντευξή του είχε πει  σχετικά με το θρυλικό σλόγκαν “κορίτσια ο Μπάρκουλης”:

“Έμενα Λουκά Ράλλη τότε, στον Πειραιά. Έπρεπε λοιπόν με το αυτοκίνητο να κατέβω τη Τζαβέλα για να πάω στον προορισμό μου. Εκεί λοιπόν ήταν χτισμένο ένα γυμνάσιο Θηλέων. Κάθε μέρα απ έξω μαζεύονταν πολλά αγόρια, όλοι οι… γαμπροί της περιοχής! Κάποιος απ’ όλους αυτούς λοιπόν είχε την έμπνευση μια μέρα και φώναξε “Κορίτσια ο Μπάρκουλης” και από τότε το φώναζαν κάθε φορά που περνούσα με το αυτοκίνητο απ έξω είτε εγώ, είτε κάποιο όχημα που έκανε θόρυβο όπως το δικό μου…”.

Ο λόγος που δεν θα κηδευτεί σε νεκροταφείο του Πειραιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του piraeuspress.gr, η οικογένεια Μπάρκουλη είχε πριν λίγες μέρες στο Δήμο Πειραιά, μιας και γνώριζε ότι αυτή τη φορά πολύ δύσκολα θα τα κατάφερνε ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ζητώντας να ταφεί στο νεκροταφείο της Ανάστασης.

Ο Δήμος Πειραιά ενημέρωσε την οικογένεια, ότι το εν λόγω νεκροταφείο αποτελεί πλέον μνημείο και δεν επιτρέπονται νέες ταφές, βάσει της κείμενης νομοθεσίας!

Προκειμένου ωστόσο ο Δήμος να τιμήσει τον Πειραιώτη ηθοποιό, προτάθηκε να «φιλοξενηθεί» ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε οικογενειακό τάφο ενός επίσης διάσημου Έλληνα ηθοποιού, προκειμένου έτσι να ταφεί και να τιμηθεί όπως του αρμόζει. Η οικογένεια του ήταν από την αρχή αρνητική και απάντησε όχι στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.

Η νέα εναλλακτική πρόταση ήταν να πραγματοποιηθεί η κηδεία του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη στο νέο νεκροταφείο του Πειραιά στο Σχιστό, δημοσία δαπάνη ως ύστατο φόρο τιμής στον Πειραιώτη ηθοποιό.

Και πάλι η οικογένεια αρνήθηκε. Έτσι, για άγνωστο λόγο αποφασίστηκε να ταφεί στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης.